(2016) Kas niin, Mimmi

Kas niin, Mimmi

kasniinmimmi Lehtori ja rouva Puomin kesän aloitus näyttää mukavalta. Pienessä maaseututalossa on oivat puitteet terveelliseen ulkoiluun, kasvimaalta saa pientä lisää ruokavalioon ja ympäristö on erinomainen rentoutumiseen ja hälinän karkoittamiseen. Mikäs sen mukavampaa.

Tehtailija Akseli Hatanpää on myös, lääkärin määräyksestä, hakeutunut perheensä kanssa rauhalliseen kesänviettopaikkaan, vaikka ihan Italiaan paikka ei olekaan verrattavissa. Perhe asettuu taloksi, mutta pian alkaa tapahtua kummallisia asioita. Tavaroita katoaa, puutarhakalusteet vaihtavat paikkaa ja kahvikupitkin osoittautuvat yht’äkkiä käytetyiksi.

 

Ennenpitkää huomataan, että molemmat pariskunnat ovatkin majoittuneet samaan paikkaan, eikä lähes kuuron talonvahdin Konstantinkaan avulla asiaan saada selvyyttä. Siitähän tietysti seuraa kahden voimakastahtoisen ihmisen välinen valtataistelu, ja molempien osapuolten rauhallisemmat puolisot joutuvat pakosta osallistumaan konfliktiin. Kuinka sitten lopulta käykään, se jäänee nähtäväksi.

Käsikirjoitu: Agapetus
Ohjaus: Matti Muhonen (www.mattimuhonen.fi)

Rooleissa:

Mimmi Puomi, lehtorin rouva – Maritta Luukkanen
Raafael Puomi, lehtori – Raimo Kasurinen
Reino Puomi, insinööri – Timo Hirvonen
Akseli Hatanpää, tehtailija – Jussi Turunen
Hilma Hatanpää, tehtailijan rouva – Maarit Honkanen
Marketta Hatanpää, tehtailijan tytär – Tanja Turtiainen
Lahja, kotiapulainen – Niina Toropainen
Konstantin Kattila, talonvahti – Toivo Puustinen
Anelma Kattila-Liljaluola, taiteilija- Tuula Sallinen
Matias Lepola, soittaja – Matti Muhonen
Kuljettaja – Tuula Sallinen